Monday, April 6, 2009

Jangan Cepat Putus Asa / Dont Give up!

Salam... hye... pekabar sume... sihat?

along hari ni alhamdulillah sihat... along sekarang ada kat library...
cam biasa rutin along, along akan tengok email & update blog... hehehehe

sebelum datang sini tadi along gi office ibu...
then g minum pagi.. hehehe...

ini adalah opening untuk hari ni...

tujuan sebenar adalah nak post topic cam title kat atas tu...

nape ada orang putus asa?
nape putus asa tu timbul di setiap manusia?
ada jawapan??
jawapan along " tu lumrah manusia.." hahahaha...
betul x? pernah ada rasa putus asa?
along pernah.. leh kata selalu la gak....
huhuhuhu :(

apa kata mari kita ubah semua nya...
boleh x?
mesti boleh punya.. xde yang x boleh kan... kita pasti BOLEH!!!!!

marilah kita renung sejenak ayat ni :

x nampak ek? lihat di bawah...

" Bila Allah cepat makbulkan Doamu, maka DIA menyayangi mu... bila DIA lambat makbulkan Doa mu, Maka DIA ingin mengujimu... Bila DIA tidak makbulkan Doamu, Maka DIA merancang sesuatu yang baik untuk mu.. Oleh itu, sentiasalah bersangka baik kepada ALLAH dalam apa jua keadaan sekali pun. Kerana kasih sayang ALLAH itu mendahului kemurkaanNYA..."

1 comments:

gnola25 said...

inilah kehidupan... ingat ALLAH setiap apa yang kita lakukan... berubah lah... :)

Teman Along

Categories

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews