Monday, December 21, 2009

Bahasa 'F'


[pic dari Encik Google]

Da lame along tak update (hari2 mau cakap mcm ni mesti da busan kan?) memang susah nak update. Mana taknya, masa tidur kat umah makcik, anak dia tak bagi sangat along guna.. huhuhuuh ... Dapat guna kejap jer...

Pastu, bila kat umah plak, berebut ngan adik2.. huhuhu... Kadang2 lame gak bila guna.. Lagi 1, internet plak lembab.. tak sepantas mcm kat cyber cafe huhuhuh... Email along plak melambak2 banyakkk...

Ni kisah BAHASA F. Masa anda kecik2 dulu, penah dgr / blajar bahasa ni? Pelik kan? Bahasa F ni menjadi bahasa rahsia kami hahahhaha... kiranya tak nak ada orang tahu... (perosak bahasa betol hahhahahaha)

Sekarang ni, budak2 kecik da pintar & pandai.. Mereka turut nak belajar bahasa rahsia kami ni..
Contoh Si Nani & Uyu.. sibukkk nak tau... apa lagi, kami pun ajar lah... Perkara pertama mereka nak tau mcm mana nama kita tukar pada bahasa F ni:

Along : AfaLongfong
Yaya : YafaYafa

Nani: NafaNifi

Uyu: UfuYufu

Mama: MafaMafa
Ibu: IfiBufu


Hahhahaha... ni perkara pertama mereka tgh praktis.. Pastu, mereka mula mahu kami membina ayat..


Uyu : Along, macamna nak cakap "Mama lapar.."
Along: "MafaMafa LafaParfar.."



Pastu, dia pun terus cakap kat mama dia... tergelak mama dia hahhahaha... Then, nani plak..


Nani: Along, camne nak cakap "Along, nani nak bank ibu"
Along: AfaLongfong NafaNifi Nakfak BankFank IfiBufu"



Dia pun tros cakap kat ibu hahhahaha... Sepatah haram ibu tak paham... Memang kecoh r, sampai ibu & makcik pun nak belajar hehehehhehe....

Note: Korang ada bahasa rahsia gak ker? hehehhehe....sengihnampakgigi

"Afalongfong Nakfak Mafakanfan [tau x ape ni? hehehhehe]


2 comments:

sI tEDI said...

bahasa ni masih femes sampai sekarang ek along?

Along25 said...

femes dikalangan budak sekolah jer hahahahahha... :)

Teman Along

Categories

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews