Wednesday, December 23, 2009

Jaga Kucing macam jaga anak... fuhh!


[ Garang x? hihihiihihi]

Pagi2 nak dekat subuh along mesti dikejutkan dengan suara nyaring Si Cinta sebagai 'alarm' bangun Subuh! adoiiiii.... sakit telinga niii... Pastu, akan along kejutkan sape jer yang berada di sebelah along untuk bukak kan pintu untuk memberi tuan kehormat tu masuk...

Bila dia da jerit2 bising automatik my mum pun bangun. Dia pun akan kejutkan along utk solat Subuh. Bising teramat sangat suara mereka2 ni. uhuuu...
Lepas selesai solat along akan mandi, wat keja2 umah, pastu siapkan makanan utk yang 'terhormat' iaitu nasi + ikan bilis hahahhaha.. [ ini lah makanan mereka setiap pagi]

Pastu, bila nak dihidang tak leh berkongsi atas 1 kertas. Nak tau sebab apa??
Mereka akan bergaduh sesama sendiri.. Lebih2 lagi Cik Cico yer... [ tak sedar hang tu pendatang nak berlagak plak yer!]

Along terpaksalah asingkan, utk mini, cico & cinta. Bobo tak balik lagi, gi dating agaknyer..
[ Ngah sakit pun sempat nak berdating ek! kikiki]

Lepas sodap makan , ape lagi, lentok r kat tempat masing2.. Cinta kat ruangan dapur, minie kat atas katil (kat bilik mak dia angah hahahhahaha!) Cico plak kat depan peti ais. Hahahahhaha!
Adoii... penat tol layan kerenah mereka2 ni. Pagi tadi sebelum makan, along kemas halaman bunga, Cico mesti akan temankan & bermain kat pokok2 tu. Bila along masuk dia pun turut masuk hahahahha!

Papepun, along sayang mereka love

P/s : Semalam kena gigit ngan Cico. Dia gigit mulut along lak tu huhuhuuhnangih

* Rahsia Temuduga Kerajaan Version 3 da keluar! KLIK!

5 comments:

...orkid...edyliyne... said...

kucing memang kadang2 banyak kerenah...
terutama yang datang tu...
ish...
dia pula yang lebih2 dari kucing yang kita memang bela tu...

apa2 je diorang tu...
hehe...
kucing kita dekat rumah...
ibu yang jaga...

kucing dekat asrama tak best...
busuk...
tak main pun dengan diorang...
selalu campakkan tulang je untuk diorang...

=)

sI tEDI said...

betul tu along. macam layan anak.

kadang tgh2 malam bile derang dah terbangun n lapo.. ngiaw2.. gesel2.. ekekekke.. pastu sekor bsing semua dah jangkit..

tapi seronokkan?

Along25 said...

Tedi : Seronok memang seronok, tapi penat wooo... lebih2 lagi tang makan! Masing2 tunjuk belang hahahahah!

Along25 said...

Orked: Hahahahahha... best la layan kucing ni... a'ah kucing kat asrama kurang comel, tau datang nak makan... tapi apa2 pun along tetap bagi makan hahahahhaha!

bluesky said...

ada kucing mmg best..
bleh wt main2 gn kita..
tp tang yg x bestnya kucing
kt rmh suka berak merata..waa..
dh ajr suh buang kt luar tp reti2
lg kucingku itu..ada tips tak nk bg dia reti skit..??

Teman Along

Categories

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews