Friday, March 5, 2010

Kenapa tidak?

Kadang² memang kita sebagai manusia mempunyai masalah. Tu memang along akui sumer tu.. Kadang² along pun mempunyai masalah tersendiri. Bila orang yg bermasalah ni, mereka memerlukan seseoang utk bercerita.

Along pun pernah lah menjadi pendengar setia utk mereka yg menghadapi masalah. Pernah memberi pendapat, pernah memberi pandangan. Tapi, mereka ni, kurang & tak pernah utk menerima pendapat kita. Kenapa?

Mungkin pendapat kita tak betul, mungkin cara penyampaian kita tak kena. Tapi, bila mereka pergi berjumpa dgn org yg lebih arif  yg memberi pendapat yg sama & nasihat yg sama seperti kita, kenapa mereka boleh terima ? Kenapa pendapat kita tidak?

3 comments:

yoro okino said...

kadang2 tu bukn mereka xambik pendpt kiter tapi bukan senang nak berubah..mende nie bukn makan masa satu hari terus boleh berubah..

mcm aku..aku nak berubah..aku ada keinginan..orng kasi aku nasihat tuk berubah n aku terima..n promise aku nak berubah..tapi when da time comes aku tetap wat mende yg sma..so aper yg aku nak..orng selalu nasihat aku tnpa jemu..juz dat..=)

thnx sudi singgah my blog

sI tEDI said...

erhmmM! ego kot..??

tapi x pe. kita dah buat yg terbaik untuk membantu

LuVidA^^ said...

yeke same2 uitm?
=)

Teman Along

Categories

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews