Thursday, March 18, 2010

Rindu kat Bus daa....

Ni eden nak cito pengalaman eden nek bus (aik? takkan langsung tak penah nek kot!)
Sepanjang 3 hari bermula dari Isnin (15/03/2010) iilah dalam sejarah ku nek bus bersama² adik (angah) & ibunda tercinta.

Kenapa tibe² nek bus ni??? Jawapannya.. kereta kami rosak!! isk!isk!isk! sodih eden.. Thats y la 3 ari tu nek bus..

Di hari pertama nek bus:

Ibu : Long, nanti dtg opis ibu tak? jangan kua lambat..

Along : ok² tapi along ada keja, nnt along dtg ngn angah

Ibu : Long, kite nak balik nek bus ni, tau ke nak nek bus ape?

Along : A'ahlah.. hahahahahha.. nanti along tanya kawan

Ibu : Tanya tau.. tak balik nanti..

(Along pun try la tanya kwn, tapi call² tak dapat. Riso plak ati ni nak nek bus ape. Yela, dalam Uitm ni mcm² bus ada. 603 , 604, bus Uitm tatau nak nek bus ne.)

Kat bus stop:

Ibu : long nak nek bus pe ni?

Along : Ntah kita tanya org lah..

(da dapat jawapan kita nek bus 603 yer kawan²!)

Sampai kat sek 2, kami makan mak oiii dasat lapaq tol... pastu tunggu bus ke Klang... Then dari Klang tunggu bus Meru plak. Sebelum tu singgah Mydin bli barang...

Hari kedua:

Kami da pandai nek bus, tapi aritu macam "malang" sangat! Sebab tunggu bus 603 tak sampai²! asyik 604 jer huhuhuhuh (Pasni Mr Rapid provide 603 byk² lagi ae...)

Dalam 7.30pm baru dapat bus huhuhuhuh lamaaaaa.... Pastu tunggu bus ke Klang pun tade gak tuh! Memang angin.. Perot lapar, kami be 3 pun g makan.. Time makan tu tgk² gak kot² ada bus, tapi tarak gak! Da setel makan sumer, tunggu bus lagi dalam kol 8 lebih baru sampai uhuhuhuh..

Jalan jam lagi, sampai Klang nak dkt kol 9pm. Pastu, yg geramnyer nak ke Meru plak punyer r lambat pakcik tu nak gerak! 9 lebih baru gerak tuuu (Penattt..) Sampai umah dekat 10pm :(

Hari Ketiga :

Sama gak, bus lambat, balik malam lagi huhuuhuhuhuu :(

*** Walaupun lambat, tapi dapat rasa pengalaman naik bus di waktu kita belajar. (Tapi along rasa seolah² cam along keja jer hehehehehhe) Itu pengalaman yg best! Mcm² org kami jumpe adoii... Ibu pun suke nek bus! Tapi duit ari² kua la wat tambang hahahahha :D

*** Kereta da ok, pasti kami rindu sama itu bus :(

1 comments:

sI tEDI said...

dah lama x naik bas!

Teman Along

Categories

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews