Monday, August 10, 2009

Penyakit semakin serius..

Salam kepada anda semua...
Apa khabar anda semua?
Along harap anda semua berada dalam keadaan sihat sentiasa...
Al-maklumlah sekarang ni penyakit H1N1 ni semakin serius & menyebakan banyak kematian yg tidak dapat dijangkakan...
Pagi ni along ada baca akhbar di Berita Harian bhw sudah seramai 9 orang yang meninggal akibat penyakit tersebut. Jumlah kini meningkat seramai 27 orang.
Along dpt info lagi yang Melaka kini menjadi tempat yang serius akibat wabak tersebut...
Ya allah... begitu besar dugaan yang Allah berikan kan?
Untuk menghindari penyakit itu marilah kita berdoa kepadanya..
Kebetulan along ada lihat satu doa di blog PERINDU CINTA ILAHI mudah2an ia dapat memulihkan kita serta menghindari dari wabak ni... Amin...
Along skg ni pun agak kurang sihat. Semalam tiba2 je sakit tekak... Tak dapat langsung nak bercakap. Seolah2 bengkak kat anak tekak ni...
Then along dapat petua dari akak along MissAdia yg dia soh perah limau nipis then masukkakn kat anak tekak ni... mak oi... masammmmm! nak baik kene telan gak kan... Alhamdulillah ni kurang sikit... Tpi bdn lak menggigilll... aduh...
Semalam adik along Fifa die call... Tempat dia belajar sekarang ni ramai dak yang sakit.. Tapi pihak pengurusan langsung wat endah tak endah. Patut ke camtu? Jgn lah disebabkan anda di pihak kerajaan tapi trait mereka mcm budak sekolah & membuat tempat belajar tu mcm dalam penjara... Cubalah cari langkah untuk mengatasi masalah2 kesihatan pelajar... bukan menyusahkan mereka serta ibu bapa mereka...
Sebagai ibu bapa mereka akan risau terhadap anak2 mereka... Fikir2kan lah Encik/Tuan/Puan!
Along harap adik along tu berada dalam keadaan selamat... dia pun kurang sihat, demam tak kebah2 g... :(
*Nota: Semoga kita semua berada dalam keadaan sihat sentiasa... amin...

3 comments:

<< s| tED| >> said...

setuju tu along! semoga kita semua terhindar dari wabak inI! amin!

Azren Aida said...

mkin hri mkin rmai yg jdi mangsa..ape2 pun, take cre kat sna..=)

Along25 said...

Ted : mudah2an amin! jg diri tau... jgn sakit2

AzrenAida : Wokay... aida pun take care gak tau... risolah skg ni.... sakit g clinic tau

Teman Along

Categories

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews