Tuesday, September 1, 2009

Takot|Sedih|Busan

Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Malaysia
ke 52
Kempen Kibar Jalur Gemilang


Salam...
huhuhuhuhuhuuh...
entry ni mungkin agak personal sedikt..

Harap anda yang membaca, dapat bg semangat...
if busan, tak perlu la buang masa utk baca k...
sorry :(

Along takot r... takot sgt2.....
Sebab skg ni masa berlalu dgn pantas...
Ni pun kita da 11 Puasa...
Pejam celik pejam celik, da cuti utk raya...

Assignment group byk, takut tak terhandle.. tapi... tak mustahil leh siap kan?
sebab bekerjasama kan...

Tapi yang risaunyer ngan diri sendiri..
Camne if tak dapat perform nanti...
Test pun ada yang ok ada yg tak..
Along mcm tak dapat nak bahagikan masa utk diri sendiri..
Along buntu..

Bila da cuti utk raya nnti da bukak fikir pasal final plak.. :(
along btol2 dalam keadaan risau sekarang...

Tu pasal diri sendiri..
Yang along sedihnyer plak dgn kehidupan family along ni...
Along kesian tgk ibu bertungkus lumus mencari duit utk menyara kami...
Along tersentuh lihat kegigihan ibu...
Sebak r dada ni...
(mana yg kenal ibu along jgn gtau apa yg along luahkan ni k :( )

Thats why along usaha utk menjual kuih dgn ibu..
Mungkin raya ni tak seindah dulu...
Mungkin juga raya ni kami beradik tiada baju baru...
Bagi along, along tak kisah semua tu..
Yang along kisahkan adik2 along tu...
Along tanak mereka rasa sedih dgn semua ni...

Ya allah... kau limpahkanlah rezeki yang luas utk ibu ku ...
Aku mohon...

Mane lagi la along nak cari duit utk ibu...
Along da cuba mcm2 dlm internet tapi belum dapat hasilnya bu..

Ni 1st time along luahkan camni dalam blog...
Along tatau nak luah katne lagi...
Takkan dgn ibu...
Along tanak bagi ibu down...
ALong sentiasa nak happykan ibu
dgn sorokkan masalah ni....

Bila along nampak ibu kuat, along jadi kuat..
Bila along nampak ibu down, along jd down juga....

Along syg family along.......

4 comments:

Miss Adia said...

along...kuat k...
akk tau along bkn mudah mengalah...
akk pon risau tgk keadaan along...
along btol2 kene pandai manage masa..
ibu pon kene la tlg along...
kene saling memahami...
kene cukup rehat...
along ade akk kn...
pape gtau akk k.

sI tEDI said...

ALong! Along perlu kuat. apapun yg terjadi along perlu tunjukkan kekuatan di depan ibu. jangan sesekali rasa down.

Along sudah berusaha. Tetapi rezeki semua ketentuan Tuhan.

Jangan abaikan pelajaran. InsyaAllah dengan ilmu along dapat bahagiakan keluarga satu hari nanti.

Sabar okey!

sI tEDI said...

bersabarlah. Anak sulung sumber kekuatan..
Setiap yang berlaku pasti ada himahnya...

sismoon atikah said...

along kuih tggl ibu bg tu....
gunting rm9 ade lagi 5,siput rm9 dh habis,gunting rm5 tggl 1,n siput rm5 ade 2,,,,
hehehehe angah try habiskan ek,,,
ckp kat ibu angah sygggggggggggggggggggggggggggggggggg ibuuuu,,,,,
kat along pon same la,,,
angah kat sni kalo dgr lagu aishah yg setitis cahaya di aidil fitri mesti sebak,,,tringat kat ibu...

Teman Along

Categories

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews