Monday, January 11, 2010

Baru aku tau...

Selama ni tak ikuti perkembangan..
Rata² orang semua da tau hal ni..
Aku jer tak tau sebabnya???? Ish²!

Patutlah, semakin ramai mereka disini..
Patutlah ramai company nak amik mereka..
Patutlah orang kita sendiri tak dapat keje..

Selama ni kita kata orang kita memilih kerja..
Selama ni kita orang kita demand kerja...

Along cakap pasal pa nih?????

"FOREIGN WORKER!!"

[Pic en. google]

Hehehehehhe! tadi dalam class ada discuss pasal foreign worker..
Patutlah company Malaysia ni nak amik ramai foreign worker...
Nak tau sebab apa??
Sebabbbb......

-leh lari dari bayar EPF , SOCSO , GAJI MURAH dll....-

barulah ku tahu semua tu... Patutlah ramai graduan yang menganggur.. [ada betul jgk mereka memilih keja, tapi tak semua]
Sebab apa? sebab segelintir company rela amik foreign worker...Senang, tak banyak kos..

Adakah patut negara kita patut penuh dengan mereka? Bagaimana dgn orang² kita????

P/s: Apa pendapat anda?

4 comments:

Khairi said...

betul la tuh. sebab tu diorang murah. lebih2 lagi yg harem punya. xpyh byr tax. untung2.

kks.com

Miss Adia said...

Kdg2...bukan graduan kite memilih kerja...klu blaja tinggi2...pastu keje buruh kasar...sape nk kn...blaja biznes, engineering, mass com, account...dan mcm2 g...xkn nk jd maid...tu la sbb berlaku nyer hal cmni...beside that,kos murah...

Along25 said...

Khairi : sebab murah kan.... tu yg ramai mereka kat cni uuhuhuhu

Along25 said...

Adia: btol jugak tu... saya sokong pendapat anda :)

Teman Along

Categories

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews