Wednesday, July 14, 2010

Beginikah seorang lecturer?

Huhuhuhu hari ni along nak kongsikan 1 cerita ngan u all sumer.... sadis betul..
Korang nilaikanlah sendiri ek..

Semalam along ada masuk kelas untuk 1 subjek ni.. Along tak masuk awal sbb along manage timetable supaya tak clash. Mula-mula utk subjek ni along reg kelas lain, bukan group HR. Course lain. Pastu bila difikirkan balik, takkan lah along nak g kelas lain utk subjek ni kot. Baik amik HR gak. So alhamdulillah along dapat masuk group tu.

Semalam bermulalah kelas 1 along masuk utk subjek tu.. Pastu si 'lecturer' ni tanya siapa yang baru masuk kelas ni. Along pun angkatlah tangan. Dengan sinis dia pandang semacam jer kat along ni huhuhuh~
Dengan kumpulkan keyakinan diri, along senyumkanlah muka ni..

Pastu dia tanya :

Kenapa baru masuk hari ni? Kenapa lambat?

Along pun terangkan apa yang along da explainkan kat atas tu.. Along ceritalah perkara yang sebenar kat dia.. Pastu dia langsung tak leh terima.. Dia siap perli along lagi kat dalam kelas tu.. dia kata:

Da la masuk umah orang, tak reti-reti nak jumpa tuan rumah..

Oklah.. tu along boleh tahan lagi.. Along terima kalau itu silap along.. Dah memangpun salah along kan.. Pastu dia tanya lagi..

Macam pernah jer tengok muka kita pernah jumpa ke?

Takkan lah nak tipu jugak kan.. along jawab lah pernah..

Kat mane kita jumpa?

Along jawablah Kat kelas ni lah, subjek ni (sebenarnya along repeat subjek ni ).. Pastu dia jawab..

Dah agak da! Tgk! saya jumpa awak lagi, awak pun jumpa saya lagi.. Ni yang saya malas ni.. Kamu sem bape?

Saya sem **

Memang waktu tu tersentap lah.. boleh nak tanya semua tu.. agak malulah depan junior-junior along kena perli camtu..Pastu dia minta student2 hantar biodata masing-masing. Along tak lah prepare sume tu.. then kena lagi..

Yang baru datang tu tak bawak pape ke? Ntah-ntah buku pun tak bawak. Bawak diri jer.. Maklumlah da besar.. da sem ** kan.. Tak perlulah saya nak ajar, kamu kan pandai belajar sendiri.. Da datang umah orang tiba-tiba.. Macam alien..

Memang sedih weyh.. along kuatkan diri jer.. senyum jer.. Just tak prepare biodata jer.. buku sume along bawak, siap da baca lagi tu.. Dengan bangga dia cakap kelas lain da belajar banyak. Padahal sama jer levelnya.. still chapter 1 lagi kita belajar..

Pastu dia bagi kiteorang assignment. Dia soh kiteorang sume wat:

  1. Pengetahuan kita ttg subjek ni
  2. Apa score kita utk subjek ni
  3. Beri komen ttg lecturer
So, korang rasa patutkah along luahkan apa yg along rasa? Maksud along tegur sikap dia.. Dia cakap, tulis komen ttg diri dia, manalah tau kot-kot ada yang tak puas ati tapi ngumpat kat belakang tak guna jugak.. dapat dosa.

Tapi dia memerli kami ni camtu, mengaibkan kita tak dosa ke?

Biarlah dia wat camtu ngan saya yang repeaters ni.. Hina sangat ke kami? Apa-apa pun along tetap cuba kumpulkan kekuatan utk dapatkan ilmu ini.. :(

5 comments:

sI tEDI said...

ntah apa2 lah lecturer tu
x de kompromi
malukan depan org lain
eeeeee

Along25 said...

huhuhuhh~ sedih sangat... patutke dia buat camtu.. sampai hati.....

sweetsal said...

along jawab balik la apa yg patut..bkn nk melawan tapi nak keadilan..kesian korang..sampai hati dia nak memalukan along dan kawan2..orang kata cakap tu biar beradab jgn main lepas jer..

Miss Adia said...

org cmni xlayak di gelar pendidik..pttnyer bangga nk tlg ank2 melayu bjaya..ni x..downkn lg ade..die bkn org melayu gaknyer..bkn la nk melawan die..tp die perlu di beritahu ape yg die wt tu salah..xnk ngajar jgn jd lecturer r!stupid!gtau die xsume org masuk U ni pandai..klu da pndi xyah blaja da..keje tros..sbb masuk U la nk blaja..org nk blaja..as lecturer kene la bg tunjuk ajar..even repeat pon..die tetap pelajar yg plukan tunjuk ajar..,...

Miss Adia said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Teman Along

Categories

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews