Monday, August 30, 2010

Kemas Raya!

Salam Ramadhan & Salam 1 Malaysia!

 (Ini pandangan dari luar rumah kami)

 (Ini kedudukan asal deko rumah kami)

Semalam aktiviti paling best sebab kami sekeluarga mengemas rumah! Awal tak kemas? heheheh.. Al maklumlah, masa semakin laju meninggalkan kita so, ada masa terluang tu kami kemas lah apa-apa yang patut.

Macam korang tengok kat atas tu, tu lah rumah saya. Walaupun tak sebesar rumah orang lain, tapi along bersyukur kami ada tempat berteduh "Rumahku Syurgaku" Cewah! :) Ini kedudukan asal rumah kami. Semalam agak ponat sikit ubah suai rumah ni.. Nanti pic terbaru rumah kami akan along tunjukkan ae ..

Kami bercadang tahun ni nak cat rumah, tapi pakcik kesayangan saya tu dari awal bulan puasa kata nak tanya harga satu tong cat tu kat kawan dia. Sampai la ni tak tanya-tanya. Adoi.. give up sudah! Korang tau ke satu tong cat harganya bape????

So kami bercadang tak jadi nak cat 1 rumah ni.. Kami nak cat bahagian luar je.. Pastu pintu bilik, nak kasi kemas sikit.. Maklumlah dah 2 tahun tak cat rumah ni.. huhuhuhuuh~ Korang doakan mudah-mudahan kami dapat cat luar rumah je ek.. luar pun jadi la..

Korang tgk lah, simen kat depan rumah tu cat nya makin luntur.. (Ni ayah eden punya idea lah soh can lantai lak hohoho) buruk jadinya haish!

Nantikan update seterusnya ok!

P/s: Semalam shopping baju raya :) Tunggu kisah ini ok!

4 comments:

nenek™ said...

rm160.. satu tong besar.

Along25 said...

MAK OI! 160??? huhuhuh lari budget eden... tong besar sgt ke tu? huhuhuhuh~

nenek™ said...

yup..plg besar..7 liter kot..kalo kecik utk bilik tidur cmtu dlm rm28..

Along25 said...

Da beli da .. betul la harga RM28 hehehehhe! Nenek terrer la :)

Teman Along

Categories

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews