Tuesday, October 27, 2009

Kecik Hati

Along baru balik dari surau kat level 3 ni, dan selesai Solat Asar.. Baru terasa tenang sikit...
Nak diceritakan sedih sangat, sebab ni mengenai kelemahan along..
Ni da cool sikit, tadi mmg menyentap hati, da lame along bersabar makin di perkotak katikkan..

Tadi sebelum g surau along ada discussion ngan kawan2 along. Mula2 tu, tak nak join sebab along tau along takkan dapat cope n faham dgn mereka yang rasa pandai & pintar..
Tapi, along fikir positive mungkin along bleh ngan grouping ni... So along g...

Sebelum disscuss tu kami cari tempat yang sesuai utk belajar sama2, tapi kebetulan tempat banyak da penuh, kami pun pegi kat bawah libry dimana tempat tu hanya 1 meja bleh muat 4 org shj. kiteorang ni ada 5 org, then 1 of kwn along kata "Ala.. tempat ni ada 4 jer, kesian si ******* nt dok sorang2" then bila da dgr camtu, along pun relakan diri utk dok tempat len, meja sebelah mereka. time tu sorang la, tapi leh dgr jugak.. along tak kesah la, utk kawan kan...

Sebelum start , alhamdulillah kawan lelaki ada nak join, dieorang dok kat tempat along, takde la along sorang2 so masa tu, then kami mulekan belajar. Kawan along sorang ni die pandai, so kami mintak tolong die terangkan 1 persatu...

Tiba2 ada 1 part tu along langsung tak faham, sebab dia ajar agak laju. Along nak faham setiap word yg dia cakap tu, bagi along along lebih faham dgn bhs ringkas utk senang olah ayat. Time tu muke along blurr, then dia tros panas " Ni geram aku bila ada org tak faham" then dia terangkan balik. Time tu, along tak dapat nak focus langsung sebab ada kawan along gelakkan along, macam mengeluh "Ala along nii"

Along tau dia da faham dgn jelas. Masa tu, kawan yg len kata "relax2,sabar" kat kawan yg gelakkan along tu.. Masa tu, along tros down. Tersentap..
Pas jadi camtu, along pura2 kata faham sbb tak nak tensenkan kwn along tu...
Mmg sebak, sedih sbb kawan along wat aong camtu...

Pastu, along tak tahan, along minta diri dulu.. Kawan along tanya "along nak g mana?"
Along jwb "Along nak g surau tenangkan hati"
Pastu along tros g.. menangis hati ni...
Kalu dieorang mengata along time tu, biarlah... Kalau tak dikata pun alhamdulillah...

Baik along pegi dari duk situ dgn takde sape nak tolong along...
Along tau, ada dkalangan kwn along yg tak faham tapi pura2 faham macam da pandai..

Inilah sebab2 nya along tak gemar wat discussion, sbb bila discuss kita yg tak faham, susah nak bertanya soalan. Orang yg mengajar penat nak explain. Tapi selalunya along akan pura2 faham sbb bagi mereka puas ati, tapi along menyusahkan diri sendiri...

Along prefer utk belajar sendiri, along cuba sampai boleh, along cuba fahamkan dgn baik..
Takpe, walaupun selembap2 along, along akan buktikan yg along bleh..
Terima kasih kawan2 yg mempergunakan along, yg perlekehkan along..

Along bukan nak cakap besar, bukan nak berkira, time dieorang susah sampai ke lubang cacing along cari jalan penyelesaian. Tak kisah dari segi duit,tenaga along tak pernah berkira utk kawan2.
Tapi dieorang? Bila da tolong baru dgr "along ni baik" macam2 ayat manis, tapi dari segi pelajaran, sume selfish. Sumtimes wat along macam org bodo... Takpe...

Kalau bergurau pun sekarang ni dieorang suker gurau melampau.. lebih2 lagi bab jodoh...
Sumer ada impian nak teman yg perfect & sedap ati ni utk menerima.. macam tu jugak along...
Tapi dieorang memperlekehkan jodoh along ngn org2 yang jauh panggang dari api...
Nampak gak along memilihkan? tapi itu impian setiap wanita..
Terasa tak bila kamu kalau along usik kamu jodoh kamu dgn org gila tepi jalan? org kurang upaya? org yg misteri? Marah x? along pun ada hati & perasaan juga..

Sebab along takde teman, dieorang leh gelak2 kan along..
Tapi along sabar jer... Along anggap itu gurau mereka...

Maafkan along sbb panjang sgt isi hati ni...
Terima kasih sbb sudi membaca... :(

5 comments:

leafareesya said...

along sabar la ye.
kalau along tak paham baik along tanye lecturer terus.
daripada along nak hadapi kawan2 cmtu. serius sya pun sedih dorang wat kakak sya cmtu. bia org buat kita along. jangan kita buat org. goodluck paper k? tenangkan hati before jawab. sya doakan along.

sI tEDI said...

aduhai.. tidak semua orang otak boleh 'tangkap' semuanya..

dia kena faham.. sesetengahnya kena di fahamkan berkali2.
kena sabarlah layan kawan2.

sabar ye along.semoga hati sudah brtambah tenang..

Azren Aida said...

bnyakan bersbar along..smua tu dugaan..biar org buat kite..jgn kite buat org k..=)

Miss Adia said...

Dear along...
sabar k..
org yg mcm tu x kemana...
blagak pandai je tu...
tp sbnrnyer bodoh..
kan ke lebih berkat klu ilmu tu dkongsi bsama...
diorg tu cetek agama agaknyer...
biarkn....

kiyo said...

Salam along... Emmmm...sdeh je bace kisah along nih... Dulu, mase study pn , kiyo suke study sorang-sorang je... Sbab kyo jenis suke merepek (see la the blog title.heheheh) .. Takut orang ilang fokus plak nnt.At the end,bile dh biase sndiri,if ade yg x paham, kite akan cube jugak utk paham...

Teman Along

Categories

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews