Monday, October 26, 2009

Kucing ku :)

Kamu ada kucing?
Jgn igt Cik Tedi kita jer ada kucing, saya pun ada tau hehehehhehe...
Walaupun kucing saya tak sehebat kucing Cik Tedi kita, tapi saya bangga ngn kucing2 saya cewah! hehehhehehe...

Along ada 4 ekor kucing...
Yang tua namanya Cik Minie.. Dialah ibu kepada semua kucing heee...
Kalau dulu, asalnya ada 2 jer, Minie & Micky.. Malangnyer, Micky yg pegi dulu & Minie kekal sehingga sekarang...

Sifatnya dulu penyayang, lembut, manja...
Sekarang ni bertukar plak, semakin garang.. Asyik mendengus jer... huhuhuhu
Nak pegang pun tak berani...




{ini lak Cik Minie kita}
*garang kan muke die huhuhuh*

Ok, the next is Dak Bobo a.k.a Hensem Boy! :P hahahhahah...
Utk pengetahuan sumer, inilah satu2nyer kucing jantan yg sgt macho, hensem dikalangan kucing2 yg len hahahahha! inilah satu2nyer jugak kucing jantan yg along ada...

Dalam umah ni, badan dialah yg paling besar cam Rimau,dalam gambar nampak kecik tapi tgk btol2 ui... besaqnyer... tough r konon...
Tapi yg tak bleh blahnyer, dier ni pengecut! huh! ada kucing itam kat cni ganas, lawan ngn die, die yg kalah huhuhuhhuh....

Rutin harian dia suke membesarkan badan , makan , mengorat ... tu jer... Nak kate soh tangkap tikus ker, ayam ker, kambing ker, takde nyer die layannyer...
Kalau tang makan, sumer die bedal... masakan kita pun die kebas... hahahhahah! Dia abg pada...
(jap g saya citer hahahaha...)

{inilah Dak Bobo @ Hensem Boy}
*konon macholah tuuu*
*Da tua la pakcik oiii*

Dak Bobo tadi abg pada Cik Cinta.. hahahahha...
Cinta ni kuat makan gak... asal org makan, dia makan, tapi mulut die bising....
masak pun die lah kucing yg pertama menggnggu kami.. huhuhuhuhuh...
Dia ni manje teramat sgt... sampai rimas nak layan huhuhuhuhuh....

Haa... berita gumbira, Cinta saya da jadi Ibu hahahahhaha...
Nak tau anak sapa? Anak abg die la.. ahahhahah (Sumbang Mahram btol)
Masa menyambut kelahiran tu along & Kina jadi bidan ..Lawak gilerrr..Kenangan yg takkan along lupakan...

Tapi kesian Cinta anak yg dapat diselamatkan hanya sekor jer...
Tarikh lahir anak die "22/10/2009"
Kepada angah jika membaca blog ni jgn lupa memberi penghargaan pada kami ye hahahahha!

{Ini Cik Cinta yerrr....}
*ayu x?* hahahahha!

Ok! the last is CICO!
ini kucing terbaru kami....
dia datang / asal dari mana pun tatau...
tapi dia da dtg cni sampai tanak balik pada tuannyer... hehehehe

Dia mmg sgt manja...
Tapi yg kelakar Cico ni kalau die tido tanak sape2 ganggu... Die marah tuuu...
Pastu kalau along wat keje kat Pc, online ker... die mesti bertenggek n tido kat meja Pc...

tgklah gambar niii....


{Cico saye..... kecik lagi ni.... ringan jer badan...}
Suker tidooo jerrrrr...


tengok, mata pun da sepet asyik tido jer hahahahhaha!

Inilah cerita kucing2 saya :)

*Yang anak cinta tu nak bagi nama ape ek? ada cadangan tak???





8 comments:

nobuta said...

wah banyak jugak kucing yea..huhu

sI tEDI said...

eeee along.. x bagi tau pun ada kucing.. demuk2 semuanya.. ekekekekke..


ada yg iras kucing aku dak itam..

amek lah gambo anak cinta.. :P

apa jantinanya..:)

miSs siv said...

jgn letak name siv sudah..
hahaha

"scarface" ok gak!
tp make sure muke die ade parut lah..
=p

oRkId eDyLiYnE said...

bagi dia nama cinta jr...
tak tahulah along...
kucing along nama sedap2...
nama kucing kita nama senang je...
muscel, net, ruby....
hehe...

sebab rumah kita banyak sangat kucing...
setakat last yang kita kira waktu balik rumah hari tu...
adalah dalam 17...
itu tak termasuk yang dalam perut mak-mak kucing tu yang tengah memboyot ke sana sini tu...
=)

Along25 said...

nobuta: byk ke? bleh laa... heheheheh

Along25 said...

Tedi : jgn mare cik tedi hehehehhehe... sj nak wat surprise! hehehehehhe
Wokay, nt along amik gambar anak cinta k... tapi, kecik2 ni leh ke nampak jantinanya? heheheheh..

Along25 said...

miss Siv: uii sodap gak Siv tu hahahahahah!

ada parut abislah kucing saya tak cun n ensem hahahahahaha

Along25 said...

Orked : Sedap gak nama kucing3 orked, along pun sebab da kehabisan nama tu yang bg nama ala2 inggeris katakan hahahahahha!

Teman Along

Categories

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews