Friday, October 9, 2009

Pensyarah/Lecturer

[gambar hiasan]
Salam.. Hye... belum lagi pukul 3pm..
Nanti 3pm da gerak ke CAMERON.. huhuh..
Sempat lah nak berblogging jap...
Topic kali ni mengenai PENSYARAH..
Sebenarnya ada kisah di sebalik citer ni..
Mcm ni, tadi class pagi tadi agak lambat sebab pensyarah kami datang lewat..
[mungkin ada hal2 yg tertentu tak dapat nak dielakkan]
Dalam kol 9am, kami sumer masok class n then pensyarah kami bertanya khabar & ingin berbincang mengenai replacement class
[maklumlah, byk class cancel disebabkan hal2 tertentu]
And suddenly, memang terkejut, tak dijangka our lecturer cry in front of us..
secara tiba2.. along pun terkejut gak nape jadi camni..
Then lecturer kami memberitahu hal sebenarnya... rupanya 1 of my friend ni telah mengguriskan hatinya.. tersentuh dia.. macam tak percaya kawan kami tu sgt ego. Harap je dapat Anugerah Dekan, tapi if wat perkara macam tu, tak guna ada title AD tu..
Pensyarah memberi kita ilmu, korbankan segala penat lelah mereka semata2 utk bg kita success dalam akademik.. Adakah kita patut balas jasa mereka dgn sikap kurang ajar pada mereka?? berpalingkan muka?? mengata bukan2 tentang mereka pd org ramai? Adakah begitu?
dalam Islam pun da mengatakan "2 orang yang kita jgn mengguris hatinya iaitu IBU BAPA & GURU"
Adakah berkat segala ilmu kita jika bersikap sedemikian?
Along agak sebak lihat lecturer along tadi.. Dia seolah2 macam ibu along bila tersentuh dgn sikap anak2nya yg nakal ni..
*Puan, along bagi pihak rakan2 class ingin mohon maaf jika kami terlalu nakal & membuatkan puan sedih... Maafkan kami...

Teman Along

Categories

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews