Wednesday, October 21, 2009

Security Guard


[hensem? kacak?]

Salam.. Semalam dilanda stress... hari ni mood utk menulis da kembali...
Terima kasih pada rakan2 yg beri sokongan padu pada eden kenyit

Ya topik ari ni, security guard or dalam bahasa jawa is Pak Guard..
Sekarang ni kita g mana2 mesti ada pak guard.
IPTA, office, supermarket,bank mcam2 tempat lagilah...
Maklumlah, sekarang ni macam2 jadi...
Leh katakan dunia jenayah semakin berleluasa....
So, jaga2... tu yang ramai gak pak guard...!

Tapi.......
ada soalan saya nak tanya..

1. Mengapakah ramai warga asing yang jadi security guard di negara kita?doa

Mengapa?kenapa?why????

Di manakah jejaka2, wira2, lelaki2 di negara kita ni utk menjaga keamanan di negara kita???

itu satu persoalan saya...
merajuk
Kenapa orang len yang kena jaga kita? nape tak bangsa/rakyat negara kita sendiri?
Tak takut ke? Selesa ke orang len jaga privacy kita?
Mungkin bukan semua warga asing tak baik, tapi kita kena berpada2 & berhati2 ngn orang luar ni...

Mcm mana? apa pendapat and dgn informasi yg ringkas ni? Sila Sms pendapat anda di blog niadacall

*Jom minom petangminum*

2 comments:

miSs siv said...

urm kalo tak silap, cuma rakyat dr beberapa negara terpilih je yg boleh jd guard.
indonesia, tak boleh.
tapi bebaru nih aku tgk ada satu building tuh yang dijaga oleh guard indon.
huhhu

Along25 said...

thats y la eden jadi musykil uhuhuhuhuhuh ada gak nampak kat tempat2 len guard indon jaga kita huhuuhuhu

Teman Along

Categories

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews