Sunday, October 4, 2009

Tiada Ku Sangka...

2 Okt 2009

"along, ibu ingat esok nak balik kampung. Nak ziarah Opah. Kan opah sakit.. Lagipun raya kita tak balik kampung. Ibu mmg niat nak jumpa opah."

Along terima cadangan tu.. mmg btol pun, raya kami tak dapat pulang ke kampung di sebab ada sebab2 tertentu... Opah ni mak pada ayah. Kampung kami di Hutan Melintang Perak. Then adik along yg kecik tu excited nak balik kampung..

Asalnya nak bwk sumer tapi amy kata nak g raya ngn kawan2 dia...

Keesokan nya......

3 Okt 2009

7.30am : Ibu kejut along tiba2.... "Along! Opah da takde!!!"

Along terkejut! tros bangun! " Ya allah! bila bu?????!" Ibu : " 5 am tadi...."
Ibu menangis... along terkedu, tatau nak cakap apa...
Kami semua terus bersiap balik kampung.. Kami gerak dalam pukul 9 lebih... sebab setelkan rumah & bawa barang2 keperluan...

Tapi malangnya... Kami sampai dalam pukul 11 lebih...

Kami tak sempat nak jumpe Opah..
Kami tak dapat tatap wajah Opah wat kali terakhir..
Hajat kami nak jumpa Opah tak kesampaian..
Opah da pergi..

Ibu mohon maaf pada semua sebab lambat sampai...

"Semoga opah di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman.. Amin..."

Al-Fatihah..
[gambar hiasan]

4 comments:

sI tEDI said...

Al-Fatihah..

kenapa tak tunggu? :(

oneyani said...

salam takziah buat along...xsempat nak jumpa opah

sedekahkan bacaan ayat2 suci banyak2..itu je penghubung ant kita yang hidup dgn org y da meninggal

Along25 said...

Tedi : tatau nape tak tunggu... igtkan after zohor... rupanya di cepatkan :(

Along25 said...

yanie: terima kasih yanie... doakan opah along selamat di sana ye :(

Teman Along

Categories

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews